Is een goedkope autoverzekering voordelig?

0

Goedkope autoverzekering voordelig?

Zodra je in Nederland een auto aanschaft ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Één van de goedkoopste autoverzekeringen is de WA-verzekering. Deze verxekering is namelijk verplicht in Nederland. De overheid vergoed hierbij een deel van de vergoeding t.g.v. schade.
Deze optie is dan ook erg aantrekkelijk voor mensen die een oudere auto hebben en niet te veel premie meer willen betalen.
De voorwaardes van de Wa-verzekering zijn bij alle verzekeraars ongeveer hetzelfde. Als je alleen een WA-verzekering nodig hebt, dan kun je voor de goedkoopste verzekeraar gaan.

Een lage premie kan ook nadelig uitpakken voor u. Bij een lagere premie zal de dekking een stuk lager uitvallen, waardoor het risico bestaat dat je de schade grotendeels zelf moet betalen. Kies dan ook in de meeste gevallen voor een wat hogere premie, waarbij de dekking ook weer hoger is.
Als je een nieuwe auto hebt die nog niet zo oud is, is er de Wa-Plus of de Allrisk autoverzekering.

Een goedkoopste autoverzekering kan in sommige gevallen een voordeel zijn, vooral als u een oudere auto hebt. Bij een nieuwe auto heeft dit weer nadelen. Hierbij kun je beter voor een Wa-Plus autoverzekering of Allrisk autoverzekering gaan.
De keuze is dan ook gebasseerd op uw eigen situatie.

Share.

About Author

Comments are closed.