Autoverzekering

autoverzekeringDe term autoverzekering is een hele ruime term die behalve de al vermelde en wettelijk verplichte WA-verzekering ook nog andere, aanvullende verzekeringen omvat, zoals de beperkt en volledig (allrisk) casco verzekering. Alleen de WA-verzekering is verplicht, welke schade vergoedt die wordt veroorzaakt aan andere personen of voertuigen. De WA-verzekering neemt dus de kosten op zich die door de verzekerde bestuurder worden veroorzaakt en waar de bestuurder aansprakelijk voor is. Indien je ook nog eens verzekerd wilt zijn tegen schades aan je eigen auto, is het dus verstandig om dan je autoverzekering ook nog uit te breiden met een Cascoverzekering. Vooral wanneer je een gloednieuwe en dure auto hebt, is het dus raadzaam om een Volledig casco verzekering (Allriskverzekering) af te sluiten. Heb je een oudere of een goedkopere auto dan betaal je meer premie dan je auto waard is en dan volstaat dus een WA autoverzekering met beperkt casco.

Dus je hebt bij een autoverzekering 2 startkeuzes: Aansprakelijkheidsverzekering: deze moet je hebben, verplichte verzekering en dus geen keuze Daarna komt de eerste keuze: -beperkt casco verzekering -volledig casco verzekering oftewel allrisk verzekering Dit noemen we de basisdekkingen. Deze basisdekkingen kunnen ook nog worden uitgebreid met zogenaamde aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld een inzittendenverzekering of rechtsbijstandverzekering. Welke schade er bij een autoverzekering trouwens exact gedekt is, hangt heel erg af van de verzekeringsmaatschappij en ook van de vorm van verzekering.

Autoverzekering vergelijken

Online een Autoverzekering afsluiten

Elke verzekeringsmaatschappij heeft andere verzekeringen en daar zit nogal wat verschil in, zowel in dekking, vergoeding van schade en premie. Internet biedt aan u de mogelijkheid om al die verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken en dus op het gemak de premie te berekenen. Online kun je natuurlijk meteen bekijken welke verzekeraar het beste aan jouw eisen voldoet en welke dus ook het goedkoopst is of welke het beste is met vergoeding van schade en afhandeling van klachten. Neem altijd de tijd om de beste verzekeraar te kiezen. Door het groot aantal verzekeraars die elkaar verdringen op de internetmarkt heb jij de kans om hiervan te profiteren. Diverse verzekeraars geven cadeaus weg om een verzekering te kunnen verkopen aan jou. Maak hier gebruik van en sluit online jouw verzekering af zonder tussenkomst van een verzekeringstussenpersoon, hierdoor is het online afsluiten van een verzekering soms wel 50% goedkoper.